onsdag den 7. oktober 2009

Turqoise Bay til Kununurra (11. sept)

Vi holdt ind ved det foerste road house paa vejen denne morgen, 3 af vores hjul manglede luft.
De havde lige faaet indleveret denne joey.. Moderen var blevet draebt af en bil, foeren havde saa fundet den i den doede mors pung. Mange Road houses herude fungerer som et sted hvor man aflevere moderloese Joyer. Da en kaengaru kan have 3 joyer af gangen (en som ikke laengere er i pungen, en i pungen og en undervejs) vil der oftes vaere en joyes hvis man koere en hun-kaenguru ned. Man skal saa enten tage joyen ud af pungen (skal goere paa en special maade) eller tage den doede kaenguru mor med hen til et sted hvor de kan goere det.
Det er saa vildt med kaenguruen - hvis hun maerker at der kommer toerke eller lign som goer at hun kan risikere ikke at faa foede nok, han hun standse udviklingen af fostret, naar toerken saa er over kan du lade det gaa i gang igen.

Videre mod Kununurra, holdt vi inde et sted hvor de bearbejder zebra sten. Stenen findes en en bestemt soe og kan kun naaes 1 enkelt mdr. om aaret. Steden er stribet der af navnet zebra sten


Et lille udvalg af ting de saelger.


Man kunne ogsaa fodre fisk der. Der var nogen fisk kaldet sniskytte fisk, hvis man holdt et lille stykke broed over vandet "spyttede" de paa det. Dette bruger de til at skyde smaa insekter ned med - anderledes maade at faa mad paa, men genialt.


Saa kom der da ogsaa et lille 4-ben forbi for at nyde udsigten - 5 min senere saa vi den fange en fisk som en saa loeb rundt med i munden.

Saa krydsede vi "Ivanhoe crossing"



Saadan ser det ud. Flere af de lokale staar her og fisker, vi fattede ikke at de turde for der laa saltvands krokodiller paa lur overalt.
Men de ved lige hvor de skal staa for ikke at blive spist.

Saa faktisk lidt vildt ud naar man koerte over.

Lille soe 5 min fra hvor vi overnattede - det er den vi gaar paa jagt ved senere paa aftenen.


Solnedgangen blev nydt paa et lille bjerg inde i byen.



Saa faldt moerket paa. Fancy Clancy fandt guitaren frem og saa var der ellers faelles sang, totalt hyggeligt.
Og saa gik for ellers stille og roligt i seng.
Dette syn moedte mig paa vej paa toilet:


En groen trae froe
Og de var bare overalt - det er saa soede.

Lige lidt flere

Saa gik 8 af os med Clansy ned til den tidligere viste soe for at lede efter krokodiller - vi to lygter med og lyste ud og soen - det var helt vildt saa mange oejne der kiggede tilbage paa os...
Men inden vi saa nogen krokodiller taet paa, fik 4 af dem der var med koert hinanden saa meget op at de var for bange til at fortsaette - saa var vi 4...

Clansy ville fange en lille krokodille som vi saa kunne maerke paa.. men alle dem vi fandt var for langt ude i soen. Saa kom vi forbi 2 oejne som var meget taet paa breden, Clansy gik i vandet for at proeve at fange den.. pludselig farer krokodillen fremad mod Clansy - og der indser vi saa at det ikke var en lille krokodille paa 30 cm - men en kaempe en paa over 2 mdr.. ups.

Billedet er taget efter vi opdagede hvor stor den var - heldigvis er det "bare" en friskvands.. men hvis de faar fat i dig kan de godt give dig bang.


Naa vi gik videre i jagten paa en lille krokodiller....
Det her er saa hvad vi stoedte paa istedet....

Ja det er saa ogsaa de der ca. 2 meter.. og da vi fandt den stod vi alle helt ude ved kanten... de er ret gode til at goere sig usynlige.

Selvom det er en ferskvands tror jeg ikke jeg har lyst til at blive bidt af de taender.

Den drejede sig rundt saa den kunne holde bedre oeje med os.


Clansy stak sin lygte lidt taettere paa den og sagde til os at de nok ville lave et "buk" lige om lidt - men den her noejedes ikke med at lave et buk, den angreb Clansy, fik heldigvis kun fat i lygten. Men det var nogen ret vilde tandmaerker der var i den. Jeg blev saa forstraekket da det skete at jeg sprang 2 meter op og saa ellers faldt bagover.. Bagefter kunne vi ikke stoppe med at grine, men valgte at sige stop og gaa i seng.. tog alligevel noget tid inden adrenalinen og pulsen var under kontrol igen :-)

1 kommentar:

  1. Helt ærligt, hvad er det dog du laver, pige!
    Hannelore & Georg

    SvarSlet