onsdag den 18. november 2009

Apollo Bay - Port Fairy 8 nov

Saa koerte vi fra Apollo Bay til Port Fairy. En tur paa omkring 350 km med en masse "stop, tag billede, koer videre". Og det var vaaaaaaarmt...


Vi var jo noedt til at have et billede af saadan et skilt :)

Inden vi lagde os til at sove i Apollo Bay havde vi ledt efter et udsigtspunkt, som var naevnt i Lonely Planet.. Det fandt vi nu.. Temmelig ideel placering til en by maa man sige

Lidt mere flot landskab.


Og en strand...

Mere landskab... Naahja, og saa lige Ditte der hopper...

En ualmindeligt grimt malet koala sammen med nogle andre dyr. Og saa ved I ogsaa hvem I skal ringe til hvis I ser et paakoert dyr..

En vild koala mere.. Jeg vil vaere koala i mit naeste liv.. de laver jo ikke andet end at sove...

Et dejligt skilt.. Ditte havde grund til at vaere nervoes, men mere om det senere..

Her er vi i en fyrmesterbolig (med tilhoerende fyrtaarn) midt i ingenting. Boligen fungerede ogsaa som telegrafstation og signalflagstation til skibe, der sejlede forbi. Det danske flag bruges aabenbart ogsaa som signalflag..
I oevrigt var det en klassisk mormor-tur i fyrtaarnet som ikke helt var pengene vaerd. Isaer skrev de at der var en aboriginal-udstilling. Den viste sig at vaere et par udprint fra nettet og tre gamle boomerangs. Ikke imponerende...

Fyrtaarn og Klaus, der laver den allerede paa dette tidspunkt velkaendte "gaa-nu-vaek-din- dumme-flue"-dans..

En klippe og noget vand (?)

Mere klippe med vand

Kan du finde koalaen? (nej, det er ikke personen foran traet jeg snakker om)

Og traet faar lige en krammer..

Saa er vi naaet til de 12 apostle.. Det er nogle sandstensformationer i vandet, der er blevet skabt ved erosion af kystlinien. Det er lidt uklart hvor mange af apostlene der stadig staar, for en del af dem er vaeltet paa grund af den selv samme erosion, der har skabt dem. Men de var nu meget paene.. Apostlene er fordelt over en stoerre kyststraekning, saa vi kunne ikke se dem alle fra udsigtspunktet.


Apostlene uden de to idioter i forgrunden..

Og mere apostel.. Som I maaske fornemmer var der fuld sol paa, saa det var varmt for en gangs skyld ;)

Saa koerte vi videre til London Bridge, som er delvist faldet sammen. Igen er den skabt ved vandets erosion, som har skabt hullerne under broen. Den har vaeret landfast, men den "bro-del" er styrtet sammen fordi den ikke kunne holde sin egen vaegt.


Ved udsigtspunktet til London bridge kunne man ogsaa gaa ned og se (men ikke gaa) paa stranden. Det er et ynglested for pingviner, og sandet var fyldt med deres fodspor.


Saa er vi ankommet til Port Fairy. De havde en hyggelig havnefront (selv om det maaske ikke ser saadan ud, men det er altsaa bare lavvande) med en promenade som vi gik paa.. Vi kom dog ikke saa langt, for vi var traette (selv om Ditte ikke ville indroemme at hun var det)


Saa moedte vi da lige en sael, som legede i vandet og slikkede sol meget taet paa os..


Port Fairy har en fiskerestaurant / fish and chips sted, som har vundet prisen for bedste fish n' chips i Syd-vest Victoria i Melbourne's "Good Food and Vine"-Guide. Melbourne er kendt for at vaere Australiens mad-metropol nummero uno, og guiden er et meget stort kvalitetsstempel. Vi var selvfoelgelig noedt til at smage Fish n' Chips-ene, og vi blev bestemt ikke skuffede. Hold op hvor smagte det godt!

Mig, vores telt (venligt udlaant af Julie) og vores stole, som vi havde koebt for en slik i Aldi.. Et rigtig godt koeb, viste det sig, for de blev brugt meget..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar