onsdag den 18. november 2009

Robe - adelaide 10 nov

... Og der var varmt. Vi havde en lang dags koersel foran os, for vi skulle naa til Adelaide, 550 km vaek.

Vi lagde ud med at koere ind til Robe by og kigge lidt paa deres havn. Robe havde en raekke gamle bygninger (for Australien standard). Her kigger jeg saa paa et skile (?)

Denne blev brugt som signal-ting for skibe i gamle dage. I klart vejr kan den ses 20 km vaek. Desuden har den vaeret brugt til opmagasinering af raketter som man brugte til at redde skibe i noed. Det var noget med at man skoed et tyndt reb ud til skibet, fik bundet et tykt reb i det tyndre reb og trak det tilbage. Saa saette man en flettet kurv fast til rebet som man transporterede folk i land med. Det virkede som et meget omstaendigt system, gad vide om det nogensinde har reddet nogen...

Og saa stod den ellers paa koeretur. Der var enormt mange grantraesplantager, hvor de simpelthen har ryddet et helt omraade og plantet traer meget taet.. Paa et tidspunkt tager de saa nogle store maskiner og rydder det hele. Saa der var ogsaa en del tomme omraader, hvor de lige havde "hoestet traer". Jeg kan se at det er en effektiv maade at goere det paa, og hvis det goeres rigtigt kan det sikre imod spredning af skovbraende som der er en del af i omraadet. Men interessant at se paa er det ikke.

Her er det saa i skal kigge paa horisonten.. Det er skov det hele..

Robe er kendt for at have gode hummere, og der er en enkelt restauratoer, der er gaaet hele vejen for at tilslutte sig konceptet..

Vi koerte videre og kom forbi en nationalpark, hvor man kunne komme paa rundtur med en aboriginal guide, der blev rost meget i Lonely Planet. Desvaerre skulle vi have booket i forvejen, saa der var ingen hjemme.
Paa vejen tilbage til hovedvejen saa vi emuer for foerste gang, saa lidt fik vi da ud af det..
En stor fugl

Hold op jeg ser intelligent ud.. Meningen med billedet er at vise at klatten paa jorden er en blue-tongue lizzard..

Blue-Tongue taet paa. Desvaerre lykkedes det os ikke at fange den med tungen ude.. Men den er altsaa god nok.. Den er blaa..

Den fantastiske campingplads i adelaide. Vi havde gentagne gange spurgt om den var egnet til telt, og var blevet forsikret om at det var den. Det viste sig at vi skulle ligge paa grus og jorden var fuldstaendigt umulig at banke ploekker i. Derfor den noget intermistiske opstilling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar